Warning: Use of undefined constant ‘feeds’ - assumed '‘feeds’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/ldg-arch.com/public_html/wp-content/themes/InteriorTaos/functions.php on line 28

Warning: Use of undefined constant ‘slug’ - assumed '‘slug’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/ldg-arch.com/public_html/wp-content/themes/InteriorTaos/functions.php on line 29

Warning: Use of undefined constant ‘with_front’ - assumed '‘with_front’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/ldg-arch.com/public_html/wp-content/themes/InteriorTaos/functions.php on line 30
ENOS GARCIA ELEMENTARY SCHOOL | LIVING DESIGNS GROUP ARCHITECTS
Select Page

ENOS GARCIA ELEMENTARY SCHOOL
SIZE: 40,000 s.f.
YEAR: 2009
CLIENT: TMS
LOCATION: TAOS, NM
CONTRACTOR: HB
CONSULTANTS:
STRUCTURAL – GROUP 3, CIVIL – ABEYTA ENGINEERING – MEP – BRIDGERS & PAXTON ENGINEERING, E – DELAPP ENGINEERING, ASSOCIATE ARCHITECT – DEKKER/PERICH/SABATINI, LANDSCAPE – DEKKER/PERICH/SABATINI, PROJECT MANAGER – PARSONS, KITCHEN CONSULTANT – LEONARD STEEVES COMPANY
Serving grades 3-5 with a total student population of 650 students, Enos Garcia elementary school is located within the historic downtown plaza area of Taos, NM. This two-story addition provided much needed classroom space, administration offices, health suite, occupational/physical therapy rooms, and a new library & cafeteria.

The project is fully funded by the 2008 General Obligation Bonds passed by Taos County citizens. LDG completed a thorough, campus-wide Master Plan in the summer of 2008. In the summer of 2009, Living Designs Group, in collaboration with Decker/Perich/Sabatini, was awarded the design contract via a rigorous, qualifications-based selection process.

The project includes extensive site work, landscaping, and parking for 100 vehicles. All classrooms have natural daylight, custom built casework, extensive phone/data/communications infrastructure, and highly efficient HVAC systems.

The Floor Plan is designed to accommodate after-hours community functions (within the Library & Cafeteria) without compromising access to the academic spaces. A unique three-dimensional “art wall” has been designed as an integral feature of the main entrance lobby.